Головне меню

Популярні рецепти

Суп із рубців (Закарпатська кухня)

Суп із рубців (Закарпатська кухня)

Яловичі або свинячі чи баранячі рубці добре вимивають, вивер­тають, занурюють на 3—5 хв. в окріп, зчищають слизь і плівки, зали­вають холодною водою й вимочують 6—8 годин, міняючи воду через кожні 2—3 год. Підготовлені рубці кладуть у холодну воду, варять 2 години, додають нарізані моркву, петрушку, цибулю, лавровий лист, чорний перець і продовжують варити ще 1—2 год. Напри­кінці варіння солять.

Зварені рубці охолоджують, нарізають довгастими кусочками завдовжки 3—4 см, змішують з підготовленою пасеровкою з пшенич­ного борошна, цибулі, червоного перцю. Все це розводять бульйо­ном, кип'ятять і доводять до готовності. Наприкінці варіння суп за­правляють розтертим кмином і часником.

Витрати продуктів на одну порцію: рубець 190 г, морква 6 г, петрушка корінь 5 г, цибуля 30 г, жир кулінарний 13 г, борошно 10 г, часник 1 г, кмин 0,5 г, перець червоний моло­тий 0,01 г, перець чорний 0,02 г, сіль 3—4 г, бульйон 350 г.




Схожі кулінарні рецепти