Суп із квашеної капусти (Закарпатська кухня)
Квашену капусту перебирають і видаляють з неї розсіл. Потім розсіл змішують з водою, кип'ятять, кладуть капусту та дрібно нарізану грудинку і заправляють пасерованою цибулею з червоним молотим перцем і томатом. Після цього в суп додають нарізану соломкою та обсмажену на копченому салі копчену ковбасу.
Перед закінченням варіння суп заправляють пасеровкою з пшеничного борошна, часником та спеціями.
Подаючи на стіл, суп заправляють сметаною і посипають дрібно нарізаною зеленню кропу.
Витрати продуктів на одну порцію: капуста квашена 136 г, грудинка копчена 41 г, ковбаса копчена 24 г, сало копчене 15 г, цибуля 39 г, томат-паста 3 г, сметана 30 г, перець червоний молотий солодкий 1 г, кріп зелений 3 г, часник 0,8 г, сіль 3, розсіл з водою 375 г.
Схожі кулінарні рецепти |