Головне меню

Популярні рецепти

Суп овочевий (Закарпатська кухня)

Суп овочевий (Закарпатська кухня)

Нарізану часточками картоплю варять у воді або у бульйоні до напівготовності і додають нашатковану білоголовкову капусту. Потім до картоплі та капусти додають пасеровані овочі (моркву, петрушку, цибулю), нарізані кубиками, та свіжі помідори, нарізані часточка­ми.

Наприкінці варіння у суп кладуть консервований-зелений горо­шок і заправляють сіллю, лавровим листом та чорним молотим пер­цем.

Подаючи на стіл, суп посипають дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 133 г, капуста білоголовкова 50 г, морква 25 г, корінь петрушки 14 г, цибуля 25 г, помідори свіжі 47 г, горошок зелений консервований 23 г, жир 10 г, перець чорний молотий 0,05 г, лавровий лист 0,02 г, сіль 5 г, зелень 4 г, вода або бульйон 375 г.

Крім того, у суп при подачі можна додати 25—30 г сметани.




Схожі кулінарні рецепти