Головне меню

Популярні рецепти

Суп «Ластівка» (Закарпатська кухня)

Суп «Ластівка» (Закарпатська кухня)

У киплячий бульйон кладуть попередньо замочені та нарізані су­шені гриби і варять до готовності. Потім в суп додають пасеровані овочі з томатом-пюре, солять і доводять до готовності.

Окремо готують «ластівки», для чого попередньо перебрані і замо­чені сушені гриби відварюють, пропускають через м'ясорубку, за­правляють смаженою на смальці цибулею і добре перемішують. Під­готовлений грибний фарш укладають на тонко розкачане тверде ті­сто, нарізане невеликими квадратиками і формують вироби у вигляді пташок, які відварюють у підсоленій воді малими партіями.

Відварені ластівки кладуть у киплячий суп і при подачі посипають насіченою зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: для супу – бульйон кістковий 325 г, томат-пюре 3 г, гриби сушені 8 г або гриби свіжі 22 г, цибуля 21 г, морква 15 г, петрушка (корінь) 7 г, жир 12 г, сіль 5 г, перець чорний 0,02 г, зелень петрушки 4 г; для тіста — борошно 21 г, яйце 1/4 шт., вода 8 г, сіль 0,4 г; для фаршу — гриби сушені 4 г, цибуля 6 г, смалець 2 г, перець чорний 0,01 г, сіль 1 г.




Схожі кулінарні рецепти