Головне меню

Популярні рецепти

Суп із стручкової квасолі (Закарпатська кухня)

Суп із стручкової квасолі (Закарпатська кухня)

Свіжу стручкову квасолю нарізають кусочками завдовжки 2—3 см і варять у підсоленій воді. Якщо суп готують з консервованої струч­кової квасолі, то цю квасолю виливають в киплячу воду разом з рідиною.

Наприкінці варіння суп заправляють сметаною, змішаною з пасе­рованим борошном та червоним молотим перцем і варять на малому вогні ще 5—6 хвилин до готовності.

У готовий суп додають кусочок вершкового масла та дрібно наріза­ну зелень петрушки і кропу.

Суп має жовтуватий колір і добре виражений смак стручкової квасолі. Стручки квасолі повинні зберегти свою форму. Цей суп є доброю дієтичною стравою.

Витрати продуктів на одну порцію: квасоля струч­кова свіжа 223 г, або квасоля стручкова консервована 333 г, борошно 16 г, жир 8 г, сметана 50 г, червоний молотий солодкий перець 0,01 г, масло вершкове 5 г, сіль 5 г, зелень петрушки і кропу 5 г, вода 250 г.




Схожі кулінарні рецепти