Головне меню

Популярні рецепти

Юшка з грибними вушками
Юшка з грибними вушками

Сушені гриби промивають, заливають 2 л води, варять 1—1,5 год., додають 1 ст. ложку підсмаженого на вершковому маслі борошна, ко­ріння петрушки і моркви, гвоздику і варять все до готовності грибів.

Зварені гриби дрібно січуть і заправляють злегка підсмаженою, посіченою цибулею, перцем, сіллю і зеленню петрушки.

В просіяне борошно вбивають сирі яйця, замішують прісне тісто (як для вареників), тонко його розкачують, розрізують чотирикутни­ками, кладуть на них підготовлений грибний фарш і роблять вушка (маленькі варенички). Вушка варять в підсоленій воді до готовності і потім виймають.

Перед подачею на стіл, грибний відвар проціджують, заправляють злегка підсмаженою цибулею, зеленню кропу і кладуть в нього зваре­ні вушка.

На 80 г сушених грибів — 5 ст. ложок пшеничного борошна, 1/2 яйця, 2 ст. ложки олії, по 1 кореню петрушки і моркви, по 1/2 кореня пастернаку і селери, 2 невеликих цибулини, 5 гвоздик, 3 горошини гіркого перцю, по 1 ст. ложці дрібно посіченої зелені петрушки та кропу.




Схожі кулінарні рецепти