Головне меню

Популярні рецепти

Юшка перлова з грибами
Юшка перлова з грибами

Цибулю, моркву і петрушку дрібно шаткують, злегка обсмажують в маслі, додають підсмажене борошно, змішують, кладуть у каструлю з напівзвареними на 8 склянках води грибами і продовжують варити до готовності грибів.

Готові гриби нарізують дрібними кубиками або дрібно січуть, а від­вар, в якому вони варились, проціджують.

В проціджений відвар кладуть нарізану великими кубиками кар­топлю, варять 15—20 хв., додають напівзварені перлові крупи, посі­чені гриби, перець, сіль, буряковий квас і варять все разом до готов­ності.

Готову юшку заправляють сметаною, а подаючи на стіл, посипають дрібно посіченою зеленню петрушки.

На 100 г сушених грибів — 100 г перлових крупів, 1 кг картоплі, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, 2 ст. ложки вершкового масла, 1/2 склянки сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 склянку бурякового квасу, 2 горошини гіркого перцю.




Схожі кулінарні рецепти