Головне меню

Популярні рецепти

Щучина
Щучина

З очищеної і промитої щуки видаляють кістки, нарізують її порціон­ними кусками, варять до готовності, дають прохолонути, кладуть на тарілку і обкладають гарніром з варених обчищених ракових шийок або консервних крабів та нарізаних кубиками огірків, подрібненої зе­леної цибулі, тертого хріну, дрібно посіченої зелені кропу і пет­рушки.

Дрібну рибу потрошать, промивають, додають промиті кістки, плав­ники і голову щуки, заливають бульйоном, в якому варилась щука, додаючи при потребі воду, і варять 1 год. Потім в бульйон кладуть моркву, селеру, цибулю, лавровий лист, перець, сіль, варять ще 25—30 хв. і проціджують.

До рибного бульйону окремо на таріл­ці подають щуку з гарніром.

На 1 кг щуки або судака — 500 г йоржів чи іншої дрібної риби, 30 шт. раків, 500 г свіжих огір­ків, 300 г зеленої цибулі, по 50 г зелені петрушки і кропу, 150 г кореня хріну, по 30 г селери і ріп­частої цибулі, 60 г моркви, 2 горошини запашного перцю і 1 лавровий листок.




Схожі кулінарні рецепти