Головне меню

Популярні рецепти

Юшка дієтична

Юшка дієтична

З підготовленої індичини варять бульйон. За 30—40 хв до кінця варіння кладуть корінь петрушки, цибулю, а наприкінці варіння — сіль, перець, лавровий лист.

Перебрані й промиті сушені гриби замочують, варять до м'якості та промивають. Якщо використовуються свіжі білі гриби або печериці, їх обчищають, добре промивають і варять.

Моркву та корінь петрушки нарізують дрібними кубиками й пасерують на маслі.

Цвітну капусту очищають від забруднень, промивають і розділяють на суцвіття. Якщо замість цвітної капусти використовують білоголовкову, її нарізують шашками (квадратиками). Стручки зеленої квасолі промивають і розрізають на 2—3 частини. Замість квасолі можна взяти зелений горошок.

У проціджений бульйон кладуть нарізану кубиками картоплю, доводять до кипіння", додають підготовлені капусту, квасолю або зелений горошок, нарізані свіжі помідори й варять все до готовності.

За 5—7 хв до кінця варіння кладуть пасероване коріння, нарізані варені гриби й вливають проціджений грибний бульйон.

Подаючи на стіл, у тарілку кладуть індичину, нарізану кубиками, підігріту сметану, наливають юшку і посипають зеленню кропу та петрушки.

На 500 г індичини — 50 г сушених або 200 г свіжих грибів, 5—6 картоплин, 1 головку цвітної або 1/2 головки білоголовкової капусти, по 1 кореню моркви та петрушки, 1 цибулину, 2 помідори, 20 стручків квасолі або 3—4 ст. ложки зеленого горошку, 2 ст. ложки вершкового масла, З ст. ложки сметани, сіль, перець — за смаком, зелень.




Схожі кулінарні рецепти