Головне меню

Популярні рецепти

Юшка домашня з нирками

Юшка домашня з нирками

Нирки й солоні огірки підготовляють, як для розсольника. Промиті сушені гриби заливають холодною водою, варять до готовності, промивають і нарізують соломкою. Грибний бульйон проціджують, доводять до кипіння, кладуть капусту, нарізану квадратиками, а після закипання — картоплю, нарізану кубиками, й варять 10—15 хв. Потім кладуть нарізані варені нирки, гриби, пасеровані моркву й ріпчасту цибулю з борошном, розведені бульйоном припущені огірки й варять 7—10 хв. Наприкінці варіння юшку заправляють сіллю й перцем.

Перед тим як подавати на стіл, юшку заправляють свіжими жовтками, змішаними з сметаною.

На 600 г нирок — 5—6 шт. сушених грибів, 200 г капусти, 500 г картоплі, 1 морквину, 1 цибулину, 2 солоних огірки, 1 склянку сметани, 1 жовток, З ст. ложки вершкового масла, 1 чайну ложку борошна, 8 склянок суміші грибного бульйону й води, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти