Головне меню

Популярні рецепти

Юшка перлова з грибами

Юшка перлова з грибами

Гриби промивають, заливають 8 склянками холодної води й варять до готовності. Зварені гриби промивають, нарізують дрібними кубиками, а відвар проціджують.

У киплячий грибний відвар кладуть обчищену й нарізану кубиками картоплю, варять 10 хв, додають зварені окремо перлові крупи, пасеровані  на маслі з додаванням борошна, нарізані дрібними кубиками моркву, петрушку й посічену цибулю, нарізані гриби, перець, лавровий лист, буряковий квас, солять і варять все 5—7 хв.

Подаючи на стіл, юшку в тарілці заправляють сметаною й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 5—6 сушених грибів — 1/2 склянки перлових крупів, 500 г картоплі, по 1 кореню петрушки й моркви, 1 цибулину, 3 ст. ложки вершкового масла, 1/2 склянки сметани, 1 ст. ложку борошна, 1 склянку бурякового квасу, 1 1/2 л води.




Схожі кулінарні рецепти