Головне меню

Популярні рецепти

Юшка київська

Юшка київська

Яловичину й телятину відокремлюють від кісток, які подрібнюють, заливають холодною водою й варять разом з підготовленою куркою. Зварену курку виймають з бульйону, відокремлюють м'ясо від кісток, які продовжують варити разом з іншими кістками 2—3 год, після цього бульйон проціджують.

Зварене куряче м'ясо змішують з сирими телятиною й яловичиною, шинкою, обчищеними й нарізаними морквою, петрушкою, селерою й все разом два рази пропускають крізь м'ясорубку з густою решіткою. Одержану масу підсмажують на вершковому маслі, додають розмочену в бульйоні булку, добре перемішують, знову пропускають крізь м'ясорубку, додають проціджений бульйон, солять, кладуть запашний і гіркий перець, варять кілька хвилин і заправлять сметаною, змішаною з сирими жовтками й вершковим маслом.

Подаючи на стіл, юшку в тарілці посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 200 г курки — по 200 г яловичини, телятини й шинки, 100 г булки, 1/2 склянки сметани, 2 жовтки, по 1 кореню моркви й петрушки, 1/2 кореня селери, 1 цибулину, 2 л бульйону, сіль, перець, зелень — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти