Головне меню

Популярні рецепти

Юшка по-Сегедськи (Угорська кухня)
Юшка по-Сегедськи
3 кг риби (стерлядь, судак, короп, сом, щука)
25 г солі
300 г цибулі
35 г червоної паприки
Найкраще - брати живу рибу!
Рибу чистять, потрошать і промивають. Потім відрізають голови, плавники і хвости, які відкладають убік. Рибу розрізають на шматки, вагою приблизно по 50 г, солять і кладуть їх у каструлю. Голови, плавники, хвости і кістки ставлять варити в 2 л води з порізаною кільцями цибулею.

Як тільки вода закипить, в неї кидають червону паприку, після чого бульйон продовжують кип'ятити до повного розварювання цибулі, для чого потрібно близько півтора годин.
Бульйон слід процідити і залити в каструлю з рибою, яку ставлять на слабкий вогонь і припускають 10-15 хвилин. Каструлю час від часу струшують, так як при помішуванні ложкою можна пом'яти шматки риби.

Влітку в юшку рекомендується класти нарізану часточками зелену паприку.



Схожі кулінарні рецепти