Головне меню

Популярні рецепти

Юшка рибна по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

Юшка рибна по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

З голів свіжого коропа варять бульйон. Готовий бульйон про­ціджують.

Розібрану й добре промиту рибу нарізують порціонними шмат­ками.

На копченому салі тушкують до нанівготовності нарізані кубика­ми моркву, петрушку і цибулю, додаючи трохи борошна і солодкого молотого червоного перцю. Потім додають нарізані часточками свіжі помідори і свіжий солодкий перець.

У киплячий рибний бульйон кладуть обчищену й нарізану кубика­ми картоплю та підготовлені шматки риби і варять протягом 25—30 хвилин, з'єднують з пасерованими овочами і доводять до готовності. Наприкінці варіння додають гіркий стручковий перець і солять.

Подаючи на стіл гарячу юшку, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Юшка має червонуватий колір, гострий смак із запахом вареної риби, копченого сала та овочів.

Витрати продуктів на одну порцію: короп 105 г, цибуля 27 г, морква 13 г, петрушка (корінь) 10 г, сало копчене 18 г, борошно 3 г, перець червоний молотий солодкий 0,3 г, помідори сві­жі 30 г, перець свіжий солодкий 22 г, картопля 120 г, перець гіркий стручковий 5 г, сіль 5 г, зелень петрушки 4 г, бульйон рибний 400 г.

Свіжі помідори та свіжий солодкий перець можна замінити кон­сервованим лечо з розрахунку 25 г на одну порцію.




Схожі кулінарні рецепти