Головне меню

Популярні рецепти

Кошики з маковою начинкою

КОШИКИ З МАКОВОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: 200 г борошна, 100 г вершкового ма­сла або маргарину, 50 г цукру, 50 г мелених горіхів, 1 варений жовток, сік з лимона або 2—3 ст. ложки води.

Начинка: 1/2 склянки маку, 100 г цукру, 3 яєць, 50 г мелених горіхів, 1 ст. ложка ме­лених білих сухарів, 1 ч. ложка кориці, цедра з лимона.

Жир посікти з борошном, додати мелені го­ріхи, сік, протерти крізь сито і вимішаний 8 цукром варений жовток. Замісити тісто во­дою і поставити на годину в холодне місце. Тоді його тонко розкачати і склянкою вирі­зати коржики. Вистелити ними змащені жи­ром формочки, наповнити їх начинкою з ма­ку, поставити на лист і пекти в гарячій духов­ці (210—210° С) протягом 15—20 хв.

Начинку приготувати так: мак запарити, від­цідити, розтерти, додати цукор, жовтки, ви­мішати з піною збитих білків, меленими го­ріхами, сухарями, корицею, цедрою з лимона.




Схожі кулінарні рецепти