123************* Торт горіховий з заварним або горіховим кремами
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт горіховий з заварним або горіховим кремами

ТОРТ ГОРІХОВИЙ З ЗАВАРНИМ АБО ГОРІХОВИМ КРЕМАМИ

Тісто: 150 г вершкового масла, 150 г меле­них горіхів, 50 г борошна, 4 білки.

Крем: заварний — 50 г борошна, 4 жовт­ка, 100 г цукру, 1 склянка молока, ванілін; горіховий — 250 г мелених горіхів, 250 г цукру, 1/2 склянки вершків або згущеного мо­лока, ванілін, 1 білок.

Масло розтерти з цукром до консистенції гу­стої сметани, додати мелені горіхи, вимішати з піною збитих білків і борошном. Поділити це тісто на дві частини і в тортівниці, змаще­ній жиром, у гарячій духовці (190—200° С) спекти два коржі. Охолодити їх і перекласти заварним або горіховим кремом. Одним з кре­мів змастити верх і боки торта і обсипати меленими горіхами.

Крем приготувати так: заварний — жовт­ки розтерти з цукром і борошном і, вимішу­ючи, вливати по ложці гарячого молока, доб­ре розтерти і поставити на вогонь. Коли маса почне гуснути, зняти з плити, додати ванілін і розтирати до охолодження; горіховий — мелені горіхи, цукор розтирати з вершками або згущеним молоком, додати білок, ванілін, розтирати до утворення пухкої маси.




Схожі кулінарні рецепти