123************* Торт "Довбуш"
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт "Довбуш"

ТОРТ «ДОВБУШ»

Тісто: 150 г борошна, 200 г цукру, 8 яєць.

Крем: масляний — 250 г цукру, 250 з вершкового масла, 2—3 ст. ложки вершків, 4 жовтки, 50 г шоколаду, ванілін; горіхо­вий— 200 г мелених горіхів, 250 г цукру, 100 г вершкового масла, 4 жовтки, 1 ч. лож­ка натуральної меленої кави, ванілін.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води. 1/2 ч. ложки оцту, 1 ст. ложка вершкового масла, сік з 1/2 лимона.

З білків збити круту піну, додаючи цукор. Тоді влити жовтки і все добре вимішати; вси­пати борошно і знову вимішати, щоб була однорідна маса. Наповнити нею змащену жи­ром тортівницю. Пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 35 хв. Коли знятий з форми торт остигне, порізати його гострим ножем па два шари і перекласти їх попере­мінно холодними масляним і горіховим кре­мами. Верх і боки торта полити білою по­мадкою і обсипати тертим шоколадом.

Крем приготувати так: масляний — з цукру і вершків зварити сироп, покласти верш­кове масло і розтирати, поки воно розтопить­ся. Коли маса почне гуснути, додати жовтки (по одному), теплий шоколад, ванілін і добре розтерти; горіховий — жовтки і цукор розтерти, додати каву, вимішати з горіхами, поставити на плиту і, вимішуючи, заварити Зняти з плити, охолодити, додати масло, ва­нілін. Розтерти до утворення пухкої маси.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти з вогню, додати масло, лимонний сік і розтирати. Коли помадка почне біліти, вилити на торт. Якщо помадка дуже густа, влити 2—3 ст. ложки води.




Схожі кулінарні рецепти