123************* Торт з лісових горіхів з масляним кремом
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт з лісових горіхів з масляним кремом

ТОРТ З ЛІСОВИХ ГОРІХІВ З МАСЛЯНИМ КРЕМОМ

Тісто: 350 г мелених лісових горіхів, 500 г цукру, 12 яєць, сік і цедра з 1/2 лимона, 2 ст. ложки мелених білих сухарів, 1 склянка води.

Крем: масляний — 250 г вершкового мас­ла, 250 г цукру, сік і цедра з 1/2 лимона, 1/2 склянки води; з лісових горіхів — 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 1/2 склян­ки води, 150 г лісових горіхів, цедра з 1 апель­сина, ванілін, 1—2 ст. ложки рому, сік з 1/2 лимона.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води, 1/2 ст. ложки оцту, сік з 1/2 лимона, 1 ч. лож­ка вершкового масла.

З цукру і води зварити сироп, всипати в ньо­го підсмажені і змелені горіхи, вимішати, зняти з вогню і, додаючи по одному жовтку, розтирати до білості. Потім цю масу виміша­ти з білковою піною, лимонним соком і цед­рою, сухарями і викласти у дві тортівниці, дно яких застелити промащеним папером. Пекти в гарячій духовці (200° С) протягом 35 хв. Спечені коржі скропити солодкою ка­вою, перекласти кремом з лісових горіхів, а потім масляним і покрити лимонною помад­кою. Оздобити кольоровим мармеладом, на­різаним на квадратики.

Крем приготувати так: масляний — з цук­ру і води зварити густий сироп. Якщо крап­ля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти сироп з вогню, додати верш­кове масло, добре розтерти, влити сік з ли­мона (або кілька крапель лимонної есенції), охолодити; з лісових горіхів — м'яке вершкове масло збивати в холодному місці збивалкою, влити зварений з цукру і води си­роп. Якщо маса стане пухкою, додати підсма­жені і змелені горіхи, цедру з апельсина, ром, ванілін.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти з вогню, додати масло, лимонний сік і розтирати. Коли сироп почне гуснути і біліти, вилити на торт. Якщо по­мадка дуже густа, додати 1—2 ч. ложки води і розтерти.




Схожі кулінарні рецепти