123************* Торт з лісових горіхів з кавовим кремом
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт з лісових горіхів з кавовим кремом

ТОРТ З ЛІСОВИХ ГОРІХІВ З КАВОВИМ КРЕМОМ

Тісто: 8 яєць, 350 г цукру, 350 г лісових горіхів, 2 ст. ложки білих мелених сухарів.

Крем: 4 жовтки, 250 г цукру, 3 ст. ложки настою кави, 150 г вершкового масла, ванілін, 1 ст. ложка коньяку.

Помадка: 500 г цукру, 1/2 склянки кави, 1/2 ч. ложки оцту, 1 ч. ложка вершкового масла.

З білків збити круту піну, поступово додаючи по ложці цукру, і продовжувати збивати до утворення пухкої маси. Тоді вимішати з під­смаженими і посіченими горіхами та сухаря­ми. Цією масою наповнити дві тортівниці, змащені жиром і посипані сухарями. Пекти в теплій духовці (150—190° С) протягом 35 хв. Коли коржі охолонуть, покропити їх солод­кою кавою і перекласти кавовим кремом. На другий день торт полити кавовою помадкою і оздобити підсмаженими і посіченими лісо­вими горіхами, тертим шоколадом і кремом.

Крем приготувати так: зварити на воді сто­лову ложку меленої натуральної кави, щоб було 7г склянки настою, процідити. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном, влити каву і збивати у посуді, поставленому в більший посуд з киплячою водою. Коли маса почне гуснути, зняти її з вогню і збивати, поки не охолоне. Масло збити до утворення піни, оби­дві маси змішати, додати 1 ст. ложку коньяку і охолодити.

Помадку приготувати так: цукор залити міц­ним настоєм натуральної кави і оцту, при­крити і варити. Коли крапля сиропу, спадаю­чи з ложки тягне за собою «нитку», зняти з вогню, додати масло і розтирати. Коли по­мадка почне гуснути, вилити її на торт. Якщо помадка дуже густа, розвести її 3 ст. ложка­ми пастою кави.




Схожі кулінарні рецепти