123************* Торт мандариновий
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт мандариновий

ТОРТ МАНДАРИНОВИЙ

Тісто: 250 г мелених горіхів, 250 г цукру, 8 яєць, 4 жовтки, 4—5 мандаринів, 100 г білих мелених сухарів.

Начинка: 2 мандарини, 200 г цукру, 1/2 склянки води.

Крем: 5 жовтків, 250 г цукру, 250 г верш­кового масла, 1/2 ложки оцту, 1 ч. ложка вершкового масла, сік з 1/2 лимона.

Всі жовтки розтерти з цукром, витиснути сік з двох мандаринів, натерти з них цедру, і все разом вимішати з білковою піною, меле­ними горіхами, сухарями. Масу покласти у дві тортівниці, змащені жиром і посипані су­харями. Пекти в гарячій духовці (200° С) про­тягом 35 хв. Спечені коржі розрізати на два шари, поперемінно перекласти їх начинкою і кремом. Торт облити помадкою і обсипати січеними горіхами, прикрасити дольками ман­дарина.

Начинку приготувати так: мандарини звари­ти в кількох водах, зливаючи гарячу і зали­ваючи холодною водою, змолоти з шкіркою на м'ясорубці, вийнявши зернята і додати до сиропу, звареного з цукру і 1/2 склянки води. Варити до прозорості.

Крем приготувати так: жовтки з цукром зби­вати збивалкою на парі. Коли маса почне гуснути, охолодити. Масло розтерти до утво­рення піни, вливаючи по ложці збитих жовт­ків. Додати зігрітий шоколад, ванілін і збити до утворення пухкої однорідної маси, потім охолодити.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти з вогню, додати масло, лимонний сік і розтирати. Коли помадка поч­не біліти, вилити на торт. Якщо помадка ду­же густа, влити 2—3 ст. ложки води.




Схожі кулінарні рецепти