123************* Торт шоколадно-мигдальний з апельсиновою начинкою
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт шоколадно-мигдальний з апельсиновою начинкою

ТОРТ ШОКОЛАДНО-МИГДАЛЬНИЙ З АПЕЛЬСИНОВОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: перший корж — 100 г шоколаду, 250 г мелених горіхів, 200 г цукру, 4 білки, ванілін; другий корж — 150 г запарено­го меленого мигдалю, 150 г цукру, 2 білки, сік з 1/2 лимона.

Начинка: 500 г цукру, 1/2 склянки води, 2 апельсини, 2 лимони, 50 г мигдалю.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води, 1/2 ч. ложки оцту, 1 ч. ложка вершкового масла, сік з 1/2 лимона, ванілін, 50 г шокола­ду або 1 ст. ложка какао.

Перший корж: з білків збити круту пі­ну, додаючи по ложці цукру, вимішати з го­ріхами, тертим шоколадом, ваніліном, ви­класти у тортівницю, застелену промащеним папером, і підпекти в гарячій духовці до по­ловини готовності, змастити начинкою і на­крити другим коржем. Другий корж: з білків збити круту піну, додаючи по ложці цукру, вимішати з меленим мигдалем і ли­монним соком. Другий корж покласти на пер­ший з начинкою і пекти в гарячій духовці (190—200° С) протягом 35 хв. Охолоджений торт покрити шоколадною помадкою, з білої помадки або мелених горіхів зробити на торті квадрати розміром 4x4 см, а на перетині клі­тин покласти мигдалини.

Начинку приготувати так: з цукру і води зварити сироп, коли крапля сиропу, спадаючи з ложки, потягне за собою «нитку», додати розтерті на грубій тертці апельсини без кісто­чок і лимони. Варити, помішуючи, поки загус­не. До холодної маси додати нарізаний солом­кою мигдаль.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, потягне за собою «нитку», додати зігрітий шоколад або зварене у 2—3 ст. ложках води какао. Зняти з плити, додати масло, лимонний сік, ванілін. Коли маса почне гуснути, вилити її на торт.




Схожі кулінарні рецепти