123************* Торт закарпатський
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Торт закарпатський

ТОРТ ЗАКАРПАТСЬКИЙ

Тісто: перший корж — 250 г борошна, 150 г вершкового масла, 100 г цукрової пуд­ри, 2 жовтки, 1—2 ст. ложки сметани; дру­гий корж — 6 яєць, 2 білки, 250 г цукру, 200 г мелених горіхів, 2 ст. ложки сухарів.

Начинка: банка згущеного молока, 400 г вершкового масла, 2—3 ч. ложки розчинної кави, 25 г коньяку або рому.

Джем: 500 г сушеного чорносливу, 150 г цукру, 1/2 склянки води, цедра з 1/2 лимона.

Перший корж: (пісочний): жир посікти з просіяним борошном, додати жовтки, цукро­ву пудру і замісити на сметані тісто. Приго­товлену масу поділити на дві частини. Другий корж (горіховий бісквіт): з білків збити густу піну, поступово додаючи по лож­ці цукру, вимішати з жовтками, меленими горіхами і сухарями. Приготовлену масу по­ділити на дві частини і спекти два коржі. Дно тортівниці вистелити промащеним папе­ром, накласти ложкою частину пісочного ті­ста, розрівняти його рукою і поколоти ви­делкою. Тоді змастити половиною джему і накрити горіховим бісквітом. Пекти у гаря­чій духовці (200° С) протягом 30 хв. Так само приготувати другу частину торта.

Джем приготувати так: сушені сливи помити, замочити на ніч, вибрати кістки і нарізати соломкою. Залити густим сиропом, звареним з цукру і 1/2 склянки води, додати лимонну цедру і варити на повільному воші до про­зорості. Джем повинен бути середньої густо­ти.

Начинку приготувати так: банку згущеного молока покласти в каструлю, залити водою і варити протягом 1,5 год, в міру википання доливати гарячою водою. Потім масло кім­натної температури розтерти з охолодженим згущеним молоком, додати каву, розчинену в 1 ст. ложці гарячої води, коньяку або рому. Спечені коржі перекласти начинкою, змасти­ти нею верх і боки торта, посипати грубо по­січеними горіхами і прикрасити нарізаним зеленим мармеладом.




Схожі кулінарні рецепти