Головне меню

Популярні рецепти

Баба подільська

БАБА ПОДІЛЬСЬКА

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка молока, 100 г цукру, 8 жовтків, 100 г дріжджів, 3 ст. ложки вершкового масла або маргарину чи олії, 100 г ізюму, 1/2 ч. ложки солі, ванілін.

Помадка: 150 г цукрової пудри, 1/2 лимо­на, 2—3 ст. ложки води, ромова есенція.

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли вони почнуть бродити, влити їх у посуд з борошном, посолити, до­дати розтерті з цукром жовтки і замісити. Як тісто відставатиме від рук, влити розтопле­ний жир або теплу олію і вимісити. Всипати промитий ізюм, вимісити, накрити і постави­ти тісто, щоб підійшло. Тоді частину його ви­класти у форму, застелену промащеним па­пером, заповнивши її на 2/3, і поставити, щоб ще раз підійшло. Коли тісто заповнить фор­му, змастити його яйцем і пекти в гарячій духовці (190—200° С) протягом 45 хв. Спечені баби ще гарячими посипати цукровою пуд­рою з ваніліном або холодні покрити ромо­вою помадкою.

Помадку приготувати так: цукрову пудру роз­тирати з водою, додаючи по кілька крапель лимонного соку і ромової есенції, поки утво­риться однорідна пухка блискуча маса.




Схожі кулінарні рецепти