Головне меню

Популярні рецепти

Баба українська
Баба українська

Четверту частину борошна заварюють склянкою гарячого молока і розтирають, щоб не було грудочок. Коли маса зовсім остигне, до неї додають розтерті до білого кольору жовтки, дріжджі і ставлять в теп­ле місце. Після того як опара добре під­німеться, кладуть сіль, додають решту бо­рошна, добре вимішують протягом 1/2 год., вливають розтоплене масло і знову вимі­шують 1/2 год., після чого додають товче­ний цукор, добре розтертий мигдаль і знову вимішують 1/2 год., Підготовленим тістом наповняють форму до половини, ставлять її в тепле місце і, коли тісто пі­дійде і заповнить форму, ставлять в ду­ховку на 1 год.

На 4 склянки борошна — 1 склянку молока, 20 жовтків, 50 г дріжджів, 1/2 склянки масла, 1 склянку цукру, 1 ложку мигдалю.




Схожі кулінарні рецепти