Головне меню

Популярні рецепти

Бабка заварна

Бабка заварна

1/3 борошна заварюють гарячим молоком, яке ллють повільно, але не зупиняючись, і добре розмішують лопаточкою, щоб не залишалось грудочок.

Масло розтоплюють, охолоджують, додають до нього яйця, цукор, все добре збивають, виливають в тепле тісто, всипають решту борошна і дріжджі, розведені в теплому молоці. Тісто місять півгодини і під кі­нець, коли воно вже відставатиме від рук, всипають тертий мигдаль та розтерту лимонну цедру і ставлять на півгодини в тепле місце.

Тісто викладають у змащену маслом і посипану тертою булкою форму на 3/4 її об'єму і знову ставлять в тепле місце, після чого випікають в гарячій духовці.

На 4 склянки борошна — 2 склянки молока, 200 г масла, 4 яйця, 200 г цукру, 40 г дріжджів, цедру з 1/2 лимона.




Схожі кулінарні рецепти