Головне меню

Популярні рецепти

Бабка яблучна

БАБКА ЯБЛУЧНА

500 г яблук, 4 яєць, 50 г вершкового масла. 100 г цукру, 50 г мелених білих сухарів, це­дра з 1 лимона, 50 г ізюму.

Кислі яблука почистити і зварити в невели­кій кількості води, стежачи, щоб не розвари­лись. Зварені яблука покласти на сито. Коли стече вода, вийняти з них серцевину з кі­сточками, а яблука перетерти. Вершкове масло розтерти з цукром, додати жовтки, лимонну цедру і перетерті яблука. Все разом вимішати з піною збитих білків і сухарями. Наповнити цією масою змащену жиром і посипану сухарями форму і пекти в гарячій духовці (190—200° С) протягом годи­ни. Можна до бабки додати ізюм. Спечену бабку посипати цукровою пудрою і зразу по­дати на стіл, щоб не осіла.




Схожі кулінарні рецепти