Головне меню

Популярні рецепти

Бабка макова

БАБКА МАКОВА

1 склянка маку, 150 г цукру, 4 яєць, 1/2 склян­ка мелених білих сухарів, по 1 ч. ложці ко­риці і гвоздики.

Крем: 3 жовтки, 100 г цукру, 1 склянка мо­лока або вершків, 1 ч. ложка крохмалю, 1 ч. ложка вершкового масла, ванілін.

Мак кілька разів запарити, відцідити на ситі, розтерти. Тоді додати цукор, корицю, гвозди­ку, жовтки і ще раз добре розтерти. Влити піну збитих білків, всипати сухарі і злегка вимішати. Вилити у змащену жиром форму і пекти в гарячій духовці (190—200° С) про­тягом 45 хв. Подавати з ванільним або шо­коладним кремом.

Крем приготувати так: жовтки розтерти з цукром до білості, додати крохмаль і залити гарячим молоком (додавати по ложці). По­ставити на повільний вогонь і як тільки почне гуснути, зняти з плити, додати ванілін, масло, поставити в холодну воду, весь час помішуючи до охолодження. Можна додати ложку какао або 50 г шоколаду.




Схожі кулінарні рецепти