Головне меню

Популярні рецепти

Булочки чайні

БУЛОЧКИ ЧАЙНІ

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка молока, 2 яєць, 3 жовтки, 50 г дріжджів, 100 г вершко­вого масла або маргарину, 100 г цукру, 1/2 ч. ложки солі.

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і, коли почнуть бродити, вли­ти їх у посуд з борошном, додати розтерті з цукром до білості жовтки, піну з двох біл­ків, сіль і замісити. Під кінець місіння влити розтоплений жир і продовжувати місити. Ко­ли жир рівномірно розійдеться в тісті, накри­ти і поставити тісто в тепле місце, щоб піді­йшло, а як підійде, виробляти невеличкі круглі булочки, надрізуючи їх посередині но­жем, скласти на змащений жиром лист і по­ставити, щоб підійшли.

Тоді змастити їх яйцем і пекти в гарячій духовці (190—200° С) протягом 30 хв.




Схожі кулінарні рецепти