Головне меню

Популярні рецепти

Булка подільська

БУЛКА ПОДІЛЬСЬКА

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка молока, 2 жовтки, 30 г дріжджів, 50 г вершкового масла або маргарину, 50 г цукру, 1/2 ч. лож­ки солі, цедра з 1/2 лимона.

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 1 ст. ложкою борошна. Коли дріжджі почнуть бродити, влити їх в посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовт­ки, лимонну цедру, сіль і замісити тісто. Під кінець вимішування влити розтоплений жир, добре вимісити, накрити і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло. Як підійде, знову вимісити. З тіста сплести косу, ви­класти на змащений жиром лист і поставити, щоб підійшло.

Тоді змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 35 хв.




Схожі кулінарні рецепти