Головне меню

Популярні рецепти

Булочки (Закарпатська кухня)

Булочки (Закарпатська кухня)

В теплому молоці розчиняють дріжджі та цукор. Коли дріжджі почнуть бродити, їх вливають в посуд з борошном; додають розтерті з цукром жовтки, лимонну цедру, сіль і замішують тісто. Під кінець вимішування вливають розтоплений маргарин і місять, щоб тісто пов­ністю ввібрало його. Тісто накривають тканиною і ставлять, щоб пі­дійшло. З готового тіста роблять невеликі (50 г) булочки і в кожну загортають повидло. Булки укладають на змащений конди­терський лист одна біля одної, накривають серветкою і залишають, щоб підійшли. Після цього булки змащують білком і випікають в гарячій духовці при температурі 190—200° С протягом 30 хвилин. Спечені булочки, коли вони ще гарячі, посипають цукровою пудрою.

Витрати продуктів для 10 шт. булочок: моло­ко 127 г, цукор 50 г, борошно 250 г, яйця — 3 шт., дріжджі 20 г, повидло 150 г, маргарин 50 г, сіль 5 г, лимонна цедра 30 г, цукрова пудра 25 г.




Схожі кулінарні рецепти