Головне меню

Популярні рецепти

Медовики житні
Медовики житні

В добре просіяне житнє борошно кла­дуть 1 ложку прянощів — гвоздики, ко­риці, кардамону. Мед нагрівають і ви­ливають в борошно. Тісто місять доти, поки воно не побіліє, потім додають 50 г спирту або горілки і знову місять, щоб не було грудочок. Після цього тісто на 1—2 год. виносять на холод, потім розка­чують, підсипаючи крохмаль, нарізують медовики, кладуть їх на змащений розтоп­леним маслом лист і ставлять в піч або духовку для підсушування.

На 21/2 склянки борошна — 2 склянки меду, 50г спирту або горілки, 1 ложку прянощів, 1 ложку крохмалю.




Схожі кулінарні рецепти