Головне меню

Популярні рецепти

Медовик горіховий

МЕДОВИК ГОРІХОВИЙ

500 г меду, 1 кг борошна, 350 г цукру, 6 яєць, 150 г посічених горіхів, по 1/2 ч. ложки соди, меленої кориці і гвоздики, 5 г амонію.

Зварений з корицею і гвоздикою мед розти­рати, поки не охолоне. Додати цукор, яйця і розтерти. Всипати просіяне борошно з содою, амоній і розтирати до появи пухирців. Тоді вимішати з крупно посіченими горіхами і вилити у змащену жиром та притрушену бо­рошном форму. Пекти протягом години спо­чатку в теплій духовці (150° С), а як тісто підійде — в гарячій (200—210° С). Виймати з форми холодним.

Спечений медовик можна розрізати на коржі і перекласти джемом.




Схожі кулінарні рецепти