Головне меню

Популярні рецепти

Медовик без меду

МЕДОВИК БЕЗ МЕДУ

Тісто: 1 кг борошна, 400 г цукру, 4 яєць, 200 г маргарину, 2 склянки кави, 2—3 ст. ложки молока, 30 г дріжджів, 1 ч. ложка со­ди, 1/2 ч. ложки кориці, цедра з 1/2 лимона, 150 г горіхів, 100 г ізюму, 100 г цукатів або варення без сиропу з груш або дині.

Приготувати карамель: 250 г цукру підсма­жити па сковороді на сильному вогні до жов­того кольору, пильнуючи, щоб не пригорів, і залити кавою. Маргарин розтирати з цук­ром, додаючи по жовтку, всипати корицю, ли­монну цедру. Влити дріжджі, розведені з 2—З ст. ложками молока, і карамель. Всипати просіяне борошно з содою і розтирати до появи пухирців. Тісто повинно мати конси­стенцію густої сметани. Вимішати його з біл­ковою піною, посіченими горіхами, ізюмом, нарізаними цукатами або варенням. Викласти на лист, змащений жиром і посипаний бо­рошном, і залишити на ніч. На другий день пекти при температурі (190—200° С) протягом години.

Спечений медовик повинен відстати від бортів листа, а на середині з'явиться трі­щина.




Схожі кулінарні рецепти