Головне меню

Популярні рецепти

Медівнички з шоколадною помадкою

МЕДІВНИЧКИ З ШОКОЛАДНОЮ ПОМАДКОЮ

Тісто: 150 г меду, 600 г борошна, 200 г цук­ру, 2 яєць, 3 жовтки, 150 г вершкового масла, 100 г горіхів, по 1 ч. ложці соди, меленої ко­риці.

Помадка: 200 г цукру, 1/2 склянки води, 50 г какао або шоколаду, 1 ч. ложка вершко­вого масла, ванілін.

У борошні зробити заглиблення, влити зва­рений з корицею мед і злегка вимішати. До­дати цукор, яйця, жовтки, масло, посічені горіхи, соду і енергійно місити протягом 30 хв. Якщо тісто надто тверде (це залежить від сухості борошна і величини яєць), можна додати молока або настою кави. Розкачати шаром завтовшки 1/2 см. Вирізувати маленькі коржики, змащувати їх білком і пекти в га­рячій духовці (190—200° С) протягом 10 хв. Спечені ще теплі медівнички змастити знизу шоколадною помадкою і скласти по двоє.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою і довести її до кипіння. Додати какао або шоколад і продовжувати варити. Як почне гуснути, зняти з вогню, додати мас­ло, ванілін і розтерти.




Схожі кулінарні рецепти