Головне меню

Популярні рецепти

Медівнички з білковою помадкою

МЕДІВНИЧКИ З БІЛКОВОЮ ПОМАДКОЮ

Тісто: 200 г меду, 750 г борошна, 200 г цукру, 2 яєць, 2 жовтки, по 1 ч. ложці соди і меленої кориці.

Помадка: 250 г цукрової пудри, 2 білки, 1/2 ч. ложки вершкового масла, сік з 1/5 лимо­на або лимонна кислота до смаку.

Замісити тісто, як на «Медівнички звичайні», і залишити на ніч. На другий день переміси­ти, розкачати, вирізати різної форми коржи­ки і в центрі кожного наперстком зробити дірочку. Пекти в гарячій духовці (190—200° С) протягом 10—15 хв. Спечені коржики ще га­рячими знизу змастити білковою помадкою і розкласти, щоб помадка висохла.

Помадку приготувати так: дерев'яною лож­кою розтерти білки з цукровою пудрою, верш­ковим маслом, до смаку додати лимонний сік або лимонну кислоту. Цю суміш розтирати, поки не почується тріск. Помадку можна під­фарбувати рожевою кондитерською фарбою або звареним какао.




Схожі кулінарні рецепти