Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг з чорницями

ПИРІГ З ЧОРНИЦЯМИ

Тісто: 500 г борошна, 300 г маргарину, 1 ст. ложка цукру, 20 г дріжджів, 1/2 склянки сме­тани, 2 жовтки.

Начинка: 500 г чорниць, 100 г цукру, ва­нілін з цукровою пудрою, 2 ст. ложки білих сухарів.

Жир посікти з борошном, додати цукор, влити сметану, подрібнені дріжджі, додати жовтки, і далі сікти, щоб утворилося тісто. Готове ті­сто винести на годину в холодне місце, потім розкачати. Вздовж країв гострим ножем на­різати смугу завширшки 2 см і завдовжки 8 см. На середині накласти чорниці і посипа­ти їх цукром та білими сухарями. Смужки накласти на пиріг і заплести. Пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 45 хв.

Спечений пиріг нарізати і густо посипати цукровою пудрою з ваніліном.




Схожі кулінарні рецепти