Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг дріжджовий з сливами

ПИРІГ ДРІЖДЖОВИЙ З СЛИВАМИ

Тісто: 500 г борошна, 150 г вершкового масла або маргарину, 30 г дріжджів, 1/2 склян­ки молока, 4 жовтки, 2 ст. ложки цукру, ва­нілін, цукрова пудра, 1/2 склянки сметани.

Начинка: 750 г слив (або абрикосів).

Жир посікти з борошном, влити розведені в теплому молоці дріжджі і жовтки, розтерті з цукром і ваніліном, сметану. Замісити пух­ке тісто, розкачати корж і покласти на зма­щений жиром лист. Корж змастити білком, накласти сливи без кісточок (шкіркою до тіста), після чого пиріг поставити на годину в тепле місце, щоб тісто підійшло. Пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 45 хв.

Спечений пиріг, знявши з листа, ще гарячим нарізати на квадрати, густо посипати цукро­вою пудрою з ваніліном.




Схожі кулінарні рецепти