Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг тертий з сливами

ПИРІГ ТЕРТИЙ З СЛИВАМИ

Тісто: 500 г борошна, 200 г цукру, 100 г вершкового масла, 50 г дріжджів, 4 жовтки, 1/2 склянки сметани, 2—3 ст. ложки молока, ванілін, цукрова пудра.

Начинка: 700 г слив.

Дріжджі розвести у 2—3 ст. ложках підігрі­того молока. Масло розтерти з цукром і жовт­ками, все це змішати, додати сметану, борош­но і вибити ложкою, щоб утворилася густа маса. Це тісто вилити односантиметровим ша­ром на змащений жиром і посипаний борош­ном лист і змастити білком. Наверх накласти розрізані сливи без кісточок (шкіркою до ті­ста). Поставити на годину в тепле місце, щоб тісто підійшло, потім пекти в гарячій духов­ці (210—240° С) протягом 30 хв.

Спечений пи­ріг порізати і посипати цукровою пудрою з ваніліном.




Схожі кулінарні рецепти