Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг дріжджовий з вишнями або черешнями

ПИРІГ ДРІЖДЖОВИЙ З ВИШНЯМИ АБО ЧЕРЕШНЯМИ

Тісто: 50 г борошна, 1 склянка молока, 20 г дріжджів, 1 ст. ложка вершкового масла або маргарину, 2 яєць, сіль, 100 г цукру, ванілін, цукрова пудра.

Начинка: 750 г вишень або черешень.

У підігрітому молоці розвести дріжджі з 1 ст. ложкою борошна і 1 ч. ложкою цукру і по­ставити в тепле місце. Коли дріжджі почнуть бродити, влити їх у посуд з борошном, дода­ти розтерті з цукром і ваніліном жовтки, жир, на кінець ножа солі, добре вимісити, розка­чати, покласти на змащений жиром лист, по­ставити, щоб тісто підійшло. Потім змастити його білком, накласти на нього вишні або че­решні без кісточок і пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 30 хв.

Спечений пиріг посипати цукровою пудрою з ваніліном.




Схожі кулінарні рецепти