123************* Пиріг пісочний з повидлом
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг пісочний з повидлом

ПИРІГ ПІСОЧНИЙ З ПОВИДЛОМ

Тісто: 750 г борошна, 250 г вершкового ма­сла або маргарину, 200 г цукру, 1 склянка сметани, 1 яйце, 2 варені жовтки, 1/2 ч. лож­ки соди, 1/2 ч. ложки лимонної кислоти, сіль, цукрова пудра.

Начинка: 1/2 кг повидла.

Жир посікти з просіяним борошном, содою і лимонною кислотою. Додати цукор, яйце, пе­ретерті крізь сито варені жовтки, на кінець ножа солі і замісити на сметані круте тісто. Винести його на годину в холодне місце, після чого поділити на три частини, розка­чати з них коржі, поколоти виделкою і пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 35 хв.

Ще гарячими коржі перекласти по­видлом і швидко порізати на квадрати, які посипати цукровою пудрою.

*

Тісто: 500 г борошна, 4 варені жовтки, 250 г вершкового масла або маргарину, 150 г цукру, 7г склянки сметани, цедру і сік з 1 ли­мона, на кінець ножа солі.

Начинка: 500 г повидла, 2 білки.

Помадка: 300 г цукру, сік з 1 лимона, 1/2 склянки води, 1 ст. ложка оцту.

Жир посікти з борошном, додати перетерті крізь сито варені жовтки, цукор, лимонну цедру, посолити і замісити на сметані круте тісто. Якщо тісто буде надто круте, можна додати 2—3 ст. ложки води і лимонний сік. Тісто поділити на дві частини і розкачати два коржі, покласти на змащений жиром лист, поколоти і пекти в духовці (210—240° С) протягом 30 хв. Спечені коржі перекласти по­видлом, розтертим з білками на пухку масу, і покрити помадкою.

Помадку приготувати так: цукор зварити з 1/2 склянки води і оцтом. Коли крапля си­ропу, спадаючи з ложки, потягне за собою «нитку», влити лимонний сік або додати ли­монну кислоту, розтерти до білості і полити пиріг.




Схожі кулінарні рецепти