Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг з масляними кришками

ПИРІГ З МАСЛЯНИМИ КРИШКАМИ

Тісто: 500 г борошна, 2 яєць, 1 жовток, 50 г дріжджів, 1/2 ч. ложки солі, 100 г маргарину, 1 ст. ложка вершкового масла, 100 г цукру, 1 склянка молока.

Начинка: 1 склянка зцукрілого варення.

На кришки: 100 г борошна, 50 г вершко­вого масла, 50 г цукру, ванілін.

У теплому молоці розвести дріжджі з 1 ст. ложкою цукру, влити їх у посуд з борошном, додати розтерті з цукром і ваніліном яйця і жовток, посолити, замісити. Коли тісто від­ставатиме від рук, влити теплий жир і добре вимісити. Тісто розкачати завтовшки 1/2 см змастити розтопленим маслом, накласти ва­рення, закрутити рулет, покласти на змаще­ний жиром лист і дати тісту підійти. Після цього змастити білком, посипати кришками. Пекти в добре нагрітій духовці (200° С) про­тягом 35 хв.

Кришки приготувати так: борошно, масло і цукор сікти ножем, поки утвориться затирка.




Схожі кулінарні рецепти