Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг з тіста, що бродить у воді

ПИРІГ З ТІСТА, ЩО БРОДИТЬ У ВОДІ

Тісто: 500 г борошна, 50 г дріжджів, ? г склянки молока, 300 г цукру, 150 г вершко­вого масла, 4 жовтки, 100 г горіхів, 50 г ізю­му.

Піна: 4 ст. ложки цукру, 4 білки.

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і, коли почнуть бродити, вли­ти в посуд з борошном, додати масло і вимісити. Тісто зав'язати у намочену і відти­снуту серветку, але не щільно, щоб воно ма­ло місце підійти, і на цілу ніч покласти у ві­дро з водою кімнатної температури. Коли тісто почне спливати, викласти його на посипану борошном дошку, додати жовтки, роз­терті з 100 г цукру, і перемісити. Поставити в тепле місце, щоб підійшло. Потім розкача­ти і покласти на змащений жиром лист, по­колоти, змастити білком, посипати посічени­ми горіхами, ізюмом, цукром.

Пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 35 хв.




Схожі кулінарні рецепти