Головне меню

Популярні рецепти

Ретеш з локшиною (Угорська кухня)
Ретеш з локшиною (варгабелеш - з сирною начинкою)

600 г борошна
800 г сиру
8 дцл сметани
180 г вершкового масла
250 г цукру
30 г родзинок
7 яєць
ваніль

Приготувати тісто для ретеш з 250 г борошна. Замісити тісто для локшини ще з 300 г борошна, 2 яєць і невеликої кількості води. Тісто має бути крутим. Розкачати і крупно нарізати локшиною.

Протерти сир крізь сито, ретельно перемішати його з 5 жовтками, ванільним цукром і сметаною, додати родзинок і покласти зварену до цього часу локшину разом зі збитими білками.

Розкачати листи для ретеш і підсушити їх. Потім на дно змащеного жиром протвеня покласти 3-4 листи, змащеного розтопленим вершковим маслом тіста.

Потім потрібно покласти начинку з локшини, покривши її ще 3-4 змазаними маслом листами тіста. Спекти в помірно гарячій духовці.

Коли ретеш буде готовий, залишити його на листі ще на 15-20 хвилин, потім нарізати великими квадратними шматками, посипати цукровою пудрою ванільною.



Схожі кулінарні рецепти