Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг Надії

ПИРІГ НАДІЇ

Тісто: 600 г борошна, 300 г вершкового ма­сла або маргарину, 150 г цукру, 2 яєць, 2—З ст. ложки сметани, 1/2 ч. ложка соди, 1/2 ч. ложки лимонної кислоти.

Начинка: 500 г джему, 1 склянка дрібно посічених горіхів, цукрова пудра.

У посуд для тіста просіяти борошно разом з содою і лимонною кислотою, додати жир, цу­кор, жовтки і замісити на сметані круте ті­сто. Поділити його на три частини і охоло­дити. Одну частину натерти на рідкій тертці на змащений жиром лист і покрити джемом, потім натерти другу частину, її також зма­стити таким джемом і покрити піною збитих білків, нарешті натерти третю частину тіста і посипати посіченими горіхами. Пекти в га­рячій духовці (210—240° С) протягом 45 хв.

Спечений пиріг порізати на квадрати і поси­пати цукровою пудрою.




Схожі кулінарні рецепти