Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг дріжджовий з маковою начинкою

ПИРІГ ДРІЖДЖОВИЙ З МАКОВОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: 500 г борошна, 100 г вершкового ма­сла або маргарину, 5 жовтків, 1 склянка сме­тани, 50 г дріжджів, 100 г цукру.

Начинка: 500 г маку, 200 г цукру, 50 г вершкового масла, 3 яєць, 50 г посічених го­ріхів, кориця, 2 ст. ложки манної крупи.

Дріжджі посипати 1 ст. ложкою цукру і по­ставити в тепле місце. Коли вони розійдуть­ся, покласти їх у посуд з борошном, додати, розтоплений жир, розтерті з цукром жовтки, сметану і замісити тісто. Залишити його на ніч, а вранці перемісити, розкачати 2/3 тіста, покласти на змащений лист і накласти мако­ву начинку. З тіста, що залишилося, вирізати смужки і викласти їх на начинку.

Змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 35 хв.

Начинку приготувати так: мак запарити, від­цідити, добре розтерти, додати розтерті з цукром жовтки, вершкове масло. Все разом вимішати з білковою піною, ізюмом, посіче­ними горіхами, корицею, манною крупою і накласти на тісто.




Схожі кулінарні рецепти