Головне меню

Популярні рецепти

Корж з лісових горіхів

КОРЖ З ЛІСОВИХ ГОРІХІВ

Тісто: 100 г сухарів, 100 г лісових горіхів, 250 г цукру, 5 білків.

Помадка: 200 г цукру, 1/2 склянки води, 1/2 ч. ложки оцту, 50 г шоколаду, 100 г вер­шкового масла, 2 жовтки.

Лісові горіхи підсушити в духовці, охолоди­ти і подрібнити качалкою з 50 г цукру. З біл­ків збити круту піну, додаючи по ложці цу­кор, а потім вимішати з жовтками, горіхами і сухарями. Приготовлену масу накласти у змащену жиром і посипану сухарями тортів­ницю і пекти в гарячій духовці (200—210° С) протягом 30 хв. Охолоджений корж покрити шоколадною помадкою.

Помадку приготувати так: цукор залити гаря­чою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо краплина сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», тоді додати зігрітий шоколад або зварене з 2—3 ст. ложками води какао.

Зняти з плити і розтерти з маслом, ваніліном. Коли маса почне гуснути, додати жовтки, все перетерти і вилити на корж.




Схожі кулінарні рецепти