Головне меню

Популярні рецепти

Корж з яблучною начинкою

КОРЖ З ЯБЛУЧНОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: 200 г борошна, 100 г вершкового мас­ла або маргарину, 50 г цукру, 2 жовтки.

Начинка: 500 г яблук, 200 г цукру, 1/2 склянки води, 50 г посічених горіхів, 2 білки, цедра з 1 лимона, 1 ст. ложка вершкового масла.

З жиру, борошна, жовтків і цукру замісити тісто, розкачати корж, покласти в тортівни­цю, поколоти і пекти в гарячій духовці (210— 240° С) протягом 20 хв.

Начинку приготувати так: яблука почистити, пошаткувати, додати цукор, масло, трохи во­ди і варити, помішуючи, щоб не пригоріло. Коли маса почне гуснути, охолодити її, вси­пати посічені горіхи, лимонну цедру і вимі­шати. Накласти цю масу рівним шаром на спечений корж, покрити піною збитих з 100 г цукру білків, поставити на кілька хвилин у духовку, щоб піна набрала золотистого ко­льору.

Посипати посіченими горіхами.




Схожі кулінарні рецепти