Головне меню

Популярні рецепти

Перекладанець з горіховою начинкою

ПЕРЕКЛАДАНЕЦЬ 3 ГОРІХОВОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: 750 г борошна, 1 склянка молока, 100 г вершкового масла або маргарину, 4 жовтки, 100 г цукру, 50 г дріжджів, 1/2 ч. ложки солі, ванілін.

Начинка: 150 г мелених горіхів, 100 г тов­чених білих сухарів, 150 г цукру, 2 білки, 500 г джему.

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і поставити, щоб почали бро­дити. Жир посікти з борошном, зробити за­глиблення, влити дріжджі, жовтки, розтерті з цукром, ванілін, сіль, замісити тісто і на­крити, щоб підійшло. Тоді перемісити його, поділити на три частини і викачати з них коржі. Перший корж покласти на застелений промащеним папером лист, поколоти його ви­делкою, змастити начинкою, накрити другим коржем, поколоти його, накласти джем і при­крити третім коржем, який також поколоти. Поставити, щоб тісто підійшло, змастити біл­ком, посипати цукром, посіченими горіхами і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протя­гом 45 хв. Якщо перекладанець надто рум'я­ниться, покрити його вологим папером. Зні­мати з листа обережно, коли остигне.

Начинку приготувати так: мелені горіхи ви­мішати з цукром, товченими сухарями і біл­ками до утворення однорідної маси.




Схожі кулінарні рецепти