123************* Перекладанець Ірусі
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Перекладанець Ірусі

ПЕРЕКЛАДАНЕЦЬ ІРУСІ

Тісто: 700 г борошна, 150 г маргарину, 100 г смальцю, 200 г цукру, 4 жовтки, 2/3 склянки сметани, 2 ст. ложки молока, 50 г дріжджів, цедра а 1/2 лимона, ванілін.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води, 1 ч. ложка оцту, 2—3 ч. ложки рому, 1 ч. ложка вершкового масла.

Начинка: 500 г маку, 300 г цукру, 1 ст. ложка вершкового масла, 2 ст. ложки меду, цедра з 1/2 лимона, 2 білки, 100 г ізюму, 50 г горіхів або мигдалю, 50 г цукатів.

Борошно просіяти, посікти з жиром, додати жовтки, розтерті з цукром і ваніліном, роз­ведені з 2 ст. ложками молока і ложкою цук­ру дріжджі, цедру з лимона і замісити сме­таною тісто. Поділити його на три частини і залишити на годину. Після цього розкачати коржі завбільшки з лист. Один корж поколо­ти і підпекти до половини готовності, зняти. Другий корж покласти на лист, застелений промащеним папером, і поколоти виделкою. Накласти половину макової начинки, накри­ти підпеченим коржем, змастити другою части­ною начинки, покрити третім коржем, поко­лоти, змастити білком і пекти в добре нагрі­тій духовці (200° С) протягом 45 хв. Спечений пиріг охолодити, обережно зняти з листа. По­тім пиріг перевернути на дошку догори дном, і змастити помадкою нижній корж.

Начинку приготувати так: мак 2—3 рази про­мити гарячою водою, залити кип'ятком і три­мати годину на киплячому чайнику. Після цього воду злити, скинути мак на сито, щоб добре відійшла вода. Розтирати частинами в макітрі або тричі пропустити крізь м'ясоруб­ку. Цукор залити 2—3 ст. ложками води і зварити сироп, додати до нього мак, мед, мас­ло, лимонну цедру і варити, помішуючи, 10—15 хв., пильнуючи, щоб маса не пригоріла. Тоді зняти з плити, додати нарізані горіхи, мигдаль, промитий ізюм, нарізані цукати, 2—3 ст. ложки манної крупи, білки і вимішати. Замість мигдалю можна дати 2—3 краплі миг­дальної есенції. Макову начинку поділити на дві частини.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою, додати оцет, зварити сироп. Як­що крапля сиропу, падаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти його з плити, дода­ти масло і розтирати дерев'яною плоскою ложкою. Як почне біліти, влити ром або кілька крапель ромової есенції, вилити на корж і розрівняти. З розтопленого шоколаду на пи­ріг нанести решітку.




Схожі кулінарні рецепти