Головне меню

Популярні рецепти

Пиріг закарпатський (Закарпатська кухня)

Пиріг закарпатський (Закарпатська кухня)

Маргарин січуть з борошном, додають порошок для печива, роз­терті з цукром жовтки, ванільний цукор, лимонну цедру, подрібнені дріжджі із кефіром і замішують пухке тісто, яке ставлять на 2 години в холодне місце. Потім тісто ще раз вимішують і ділять на три части­ми.

Першу частину розкачують і кладуть на лист, застелений прома­щеним пергаментним папером, проколюють виделкою і змочують си­ропом з вишні. Зверху кладуть попередньо приготовлену горіхову на­чинку і прикривають другим коржем, який повинен бути дещо тон­шим від першого, проколюють виделкою, змочують, як і перший, сиропом, знову накладають горіхову начинку, прикривають третім коржем, проколюють виделкою, змащують білком і печуть в гарячій духовці 40—45 хвилин. Щоб пиріг зверху не пригорів, його при­кривають вологим папером.

Пиріг охолоджують на листі, потім знімають, нарізають квадрат­ними кусками й посипають цукровою пудрою.

Для начинки молоті горіхи, сухарі, цукор розтирають з чорною молотою кавою, додають ванільний цукор, білки і добре вимішують. Начинка повинна мати густоту сметани.

Продукти для пирога вагою 1 кг: борошно 700 г, мар­гарин вершковий 30 г, кефір 250 г, жовтки і білки з 4-х яєць, цукор 25 г, дріжджі 12 г, порошок для печива 5 г, цедра з 1/2 лимона. Для начинки: очищені грецькі горіхи 250 г, сухарі 100 г, цукор 250 г, білки з 3-х яєць, чорна молота кава 5 г, ванільний цукор 3 г. Крім того, сироп для змащування коржів 250 г.




Схожі кулінарні рецепти